Behandeling

Behandeling2019-01-04T19:03:21+01:00

Baby’s en kinderen worden behandeld op de behandelbank of gewoon op de hand van de osteopaat. De osteopaat zal zich aanpassen wat voor de baby/kind het prettigst is op dat moment. Het liefst heeft de osteopaat dat de ouders meekomen, omdat zij de meest specifieke informatie kunnen vertellen over de zwangerschap en bevalling. Andere familieleden zijn ook welkom bij een behandeling.

Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht huil baby
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht huilbaby
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht

Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op de behandeling
Om uw kindje te laten wennen aan de omgeving is het wenselijk om op tijd te komen. Neem een favoriet speeltje mee zodat uw kindje gerustgesteld kan worden. Kinderen moet op voorhand worden verteld wie zij gaan zien en waarom, en dat de osteopaat verschillende delen van hun lichaam zal gaan bewegen en voelen.

CONTACT

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onze contact pagina.
CONTACT

Moet mijn kind stilliggen tijdens de behandeling?
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en actief en het is best veel gevraagd voor een kind onder de vijf jaar om tijdens een behandeling stil te liggen. Osteopaten zijn daardoor handig geworden in het behandelen van kinderen die beweeglijk zijn, daarom moet de positie van het kind een flexibele keuze zijn. Jonge baby’s kunnen, naast gewoon liggend op de behandelbank, bijvoorbeeld ook behandeld worden tijdens borstvoeding of flesvoeding. Vanaf de leeftijd dat de baby’s en kinderen beweeglijker worden, wordt iedere benadering die effectief is gebruikt. Veel osteopaten gebruiken speeltjes of boekjes om kinderen tijdens een behandeling te amuseren. De meeste oudere kinderen kunnen goed stilliggen.

Op deze pagina kunt u de folder bekijken waarmee Lucas Rademaker een prijs heeft gewonnen die beschikbaar werd gesteld door de Stichting Still Kids. Het criterium van toekenning van de prijs luidde: ‘het meest waardevolle werkstuk ten behoeve van de promotie van de osteopathie bij kinderen in Nederland en België’.