Kinderosteopathie

/Kinderosteopathie
Kinderosteopathie2019-01-04T19:03:24+01:00
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht huil baby
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht huil baby
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht huilbaby

In juni 2013 heeft Lucas Rademaker in het kader van kinderosteopathie een cursus gevolgd over de nieuwste ontwikkelingen en behandeling van slaapklachten bij kinderen en baby’s. Deze klachten zijn vaak in combinatie met andere klachten zijn goed met osteopathie te behandelen.

 In september 2009 heeft Lucas Rademaker de tweejarige opleiding kinderosteopathie afgerond en heeft daarmee als een van de eerste osteopaten in Nederland zijn DOK (Diploma Osteopathie bij Kinderen) behaald.

Door de jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen en baby’s heeft Lucas Rademaker een goede naam opgebouwd bij verloskundige praktijken in en buiten Maastricht. Bij consultatiebureau’s wordt Lucas Rademaker aangeraden indien u wordt geadviseerd  naar een kinderosteopaat te gaan.

De kinderosteopathie is een specialisme binnen de osteopathie. Om zuigelingen en kinderen te behandelen is het belangrijk de verschillende ontwikkelingsstadia van het kind goed te kennen. Kennis van de normale sensorische, emotionele en neurologische ontwikkeling van het kind en de specifieke kinderpathologie is noodzakelijk, om zuigelingen en kinderen adequaat te kunnen behandelen. Dan zijn ook stoornissen van de normale embryologische en foetale ontwikkeling in het zwangerschapsverloop goed te herkennen en te behandelen. Ook kunnen moeilijkheden bij de omschakeling van de lichaamsfuncties van het pasgeboren kind, zoals het zelfstandig ademen, voedselopname e.a. functies osteopatisch goed behandeld worden. Gerichte scholing tot kinderosteopaat betekent ook, dat de osteopaat in staat moet zijn weefsel en structuurveranderingen tijdens de groei te beoordelen en te behandelen.

Bovenstaand kunt u de folder bekijken waarmee Lucas Rademaker een prijs heeft gewonnen die beschikbaar werd gesteld door de Stichting Still Kids. Het criterium van toekenning van de prijs luidde: ‘het meest waardevolle werkstuk ten behoeve van de promotie van de osteopathie bij kinderen in Nederland en België’.