Volwassenen

//Volwassenen
Volwassenen2019-01-04T19:03:20+01:00

Veel mensen leven met klachten die niet makkelijk te behandelen zijn. In sommige gevallen zijn er middelen waarmee de pijn kan worden bestreden, maar die de oorzaak niet wegnemen en waardoor de klacht steeds terugkomt. In zo’n geval kunt u een osteopaat raadplegen. Ook klachten in het bewegingsapparaat die van acute aard zijn kunnen prima door een osteopaat worden behandeld.

 • hoofdpijn, migraine, whiplash
 • schouder, elleboog, polsklachten
 • rugklachten
 • bekken instabiliteit
 • maagdarm klachten, spijsverteringsklachten
 • menstruatie klachten
 • kaakproblemen, oorsuizing
 • keel, neus en oorproblemen

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht.

Het behandelgebied van de osteopaat betreft het gehele lichaam. Alle behandelindicaties opnoemen zou te ver strekken, voor meer informatie kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht

Kinderen en baby’s

Een kind, waarvan de bevalling gepaard ging met complicaties, dat bijvoorbeeld veel huilt, ondanks dat de basisbehoeften zoals eten, slaap, de juiste kamertemperatuur, etc. aanwezig zijn en waar dus naar het schijnt niets aan zorg ontbreekt, is uit osteopatisch gezichtspunt een kind dat osteopatische behandeling nodig heeft. Deze kinderen kunnen snel en effectief geholpen worden waardoor zij pas echt tevreden zijn met alle omringende zorg.

Bewegingsverliezen in gewrichten, schedel, organen kunnen bij kinderen o.a. motorische achterstand, leerstoornissen, oorontstekingen en buikpijnen veroorzaken.

Een aantal indicaties:

 • Asymmetrie van het lichaam
 • Klachten door of na een val
 • Longklachten
 • Slaapstoornissen
 • Slik- of zuigproblemen
 • Kiss-syndroom
 • Moeilijkheden met praten
 • Huilbaby’s, onrustige kinderen
 • Buikklachten, bijv. darmkrampjes, obstipatie
 • Keel-, neus- en oorproblemen
 • Motorische achterstand
 • Klachten na trauma’s

Voor meer informatie over indicaties en osteopathie bij kinderen verwijzen wij u door naar onze pagina: kinderosteopathie.

Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht huil baby
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht

Zwangerschap

Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht

De algehele conditie voor en uiteraard ook tijdens de zwangerschap is van belang voor moeder en kind. In relatief korte tijd verandert er veel, niet alleen op mechanisch vlak door de algehele vormverandering, maar ook door de veranderde ligging van vitale organen en wervelkolom. Niet los daarvan zijn de aanzienlijke veranderingen en mogelijke veranderingen op hormonaal en emotioneel vlak. Aan het van nature aanwezige compensatievermogen van de aanstaande moeder maar ook van het kind worden eisen gesteld.

Met name de bindweefselstructuren van het bekken ondergaan, door de invloed van de zwaartekracht en onder invloed van de werking van hormonen, een aanzienlijke verandering zeker op het eind van de zwangerschap, tijdens de zogenaamde foetale periode. De ligging van het kind blijkt belangrijk. Rug-, bekken-, been-, bekkenbodem-, spijsverterings- en hoofdpijnklachten kunnen niet alleen het geluk van de zwangerschap verstoren maar blijken vaak simpel en effectief osteopatisch benaderbaar, mits uiteraard op de juiste wijze toegepast.

Hoe beter de moeder het vergaat des te beter is het voor het kind, nu en later.

Langdurige en moeilijke bevallingen kunnen een grote impact hebben op moeder en kind. Het gebruik van zuignap of tang bij de bevalling kan voor het latere functioneren van moeder en vooral kind van groot belang zijn. Osteopathie kan een effectieve en verreikende oplossing bieden.

Sport

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om blessures die blijven terug keren te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken zoekt naar de oorzaak van de blessure dan de fysiotherapeut of manueel therapeut, kan dit een hele goede aanvulling zijn op weg naar herstel. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen fysiotherapeut/manueel therapeut en osteopaat erg goed te werken.

Doordat de osteopaat het hele lichaam nakijkt op letsels die van belang kunnen zijn, en relaties weet te leggen tussen functioneren van o.a. organen, het zenuwstelsel en hormonaal systeem, kan vaak de reden van het uitblijven van herstel worden achterhaald. Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld. Vaak in combinatie met fysiotherapie/manueel therapie.

Preventie
Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van factoren. De osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de aanpassingen van het lichaam merken dat er klachten aan het ontwikkelen zijn. Hier zal de osteopaat direct op ingrijpen om die klachten waar mogelijk te voorkomen. Het loont zich om zoveel mogelijk van die factoren preventief te behandelen, om klachten te voorkomen.

Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht Sport

Sport
Alle factoren die op iemand in werken, zien we als een belasting. Wanneer de draagkracht (belastbaarheid) groot genoeg is, leidt dit over het algemeen niet tot klachten. Sporten is ook een belasting, maar ook een manier om de belastbaarheid te vergroten. Het komt regelmatig voor dat de belasting net iets meer is dan iemand aankan. Dat kan door een daling van de belastbaarheid, of een verhoging van de belasting. De osteopaat is bij uitstek getraind om de belastbaarheid op ieder nivo te optimaliseren en belastende letsels te behandelen. Dit maakt de osteopathie zo geschikt om blessures te voorkomen en te helpen herstellen.

Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht