Zwangerschap

//Zwangerschap
Zwangerschap2019-01-04T19:03:19+01:00
Osteopathie Maastricht Rademaker Osteopaat Maastricht
CONTACT

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onze contact pagina.
CONTACT

De algehele conditie voor en uiteraard ook tijdens de zwangerschap is van belang voor moeder en kind. In relatief korte tijd verandert er veel, niet alleen op mechanisch vlak door de algehele vormverandering, maar ook door de veranderde ligging van vitale organen en wervelkolom. Niet los daarvan zijn de aanzienlijke veranderingen en mogelijke veranderingen op hormonaal en emotioneel vlak. Aan het van nature aanwezige compensatievermogen van de aanstaande moeder maar ook van het kind worden eisen gesteld.

Met name de bindweefselstructuren van het bekken ondergaan, door de invloed van de zwaartekracht en onder invloed van de werking van hormonen, een aanzienlijke verandering zeker op het eind van de zwangerschap, tijdens de zogenaamde foetale periode. De ligging van het kind blijkt belangrijk. Rug-, bekken-, been-, bekkenbodem-, spijsverterings- en hoofdpijnklachten kunnen niet alleen het geluk van de zwangerschap verstoren maar blijken vaak simpel en effectief osteopatisch benaderbaar, mits uiteraard op de juiste wijze toegepast.

Hoe beter de moeder het vergaat des te beter is het voor het kind, nu en later.

Langdurige en moeilijke bevallingen kunnen een grote impact hebben op moeder en kind. Het gebruik van zuignap of tang bij de bevalling kan voor het latere functioneren van moeder en vooral kind van groot belang zijn. Osteopathie kan een effectieve en verreikende oplossing bieden.